Kamila Moučková (†92) se na ně mohla spolehnout: Kdo jí do poslední chvíle pomáhal?

Kamila Moučková v Show Jana Krause 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. listopadu 2020 8:40 | Aktualizováno: 25. listopadu 2020 9:28

Česko se od úterního večera snaží vstřebat informaci, že Kamila Moučková, která se hrdinně postavila okupaci v roce 1968, již není mezi námi. Kdo slavné hlasatelce do poslední chvíle pomáhal, jak jen mohl?

Celou českou společnost včera ve večerních hodinách zasáhla smutná zpráva o úmrtí legendární televizní hlasatelky Kamily Moučkové (†92). Spoustu lidí pochopitelně překvapila, i když bylo známo, že se jí v posledních týdnech přitížilo.

Vzhledem k pokročilému věku se slavná disidentka v závěrečných letech svého života často potýkala se zdravotními potížemi. Přesně čtrnáct dní před smrtí se na webu blesk.cz objevila informace, že byla převezena k boromejkám do pražských Řep.

Podle informací zmíněného serveru ji trápily bolesti ramene a dýchací obtíže. Moučková však během života několikrát ukázala, jakou bojovnicí je. Navíc se do poslední chvíle mohla spolehnout na osoby kolem sebe.

Jak po její smrti vyšlo najevo, velkou oporou jí byl třeba novinářka ČT Světlana Witowská. „Díky Světlaně, která jí pomáhala do poslední chvíle, jsem s ní v minulých dnech mluvil,“ uvedl na twitteru její kolega Martin Řezníček. 

Témata: Kamila Moučková Světlana Witowská (dříve Zárubová)