Ivan Mládek truchlí: Jeho spoluhráče připravil o život koronavirus!

Ivan Mládek 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. listopadu 2020 8:44

Ivan Mládek přišel kvůli pandemii o možnost vystupovat, mnohem víc ho však zamrzela jiná ztráta. V těchto dnech zemřel jeden z jeho dlouholetých nejbližších spolupracovníků.

Ivan Mládek se včera na sociální síti rozloučil s jedním ze členů své kapely. Zemřel kapelník, kytarista a zpěvák František Prošek (†79). Podle webu idnes.cz byl příčinou jeho smrti koronavirus.

„Není mi to líto jen proto, že byl jeden z mála mých kamarádů a že jsem s ním prožil spoustu skvělých neopakovatelných chvil jak na pódiích, tak i v soukromém životě. Ale také proto, že jsem za svou pouť muzikantským světem nikdy nepoznal tak skromného, spolehlivého a hlavně věčně optimisticky naladěného muzikanta,“ uvedl Mládek na facebooku.

Kromě spolupráce s ním působil Prošek také jako kapelník Mustangů. Jak připomněl populární písničkář, právě na jejich koncertech dostal první možnost otestovat své zábavné texty a písničky.

„Přispěl také do našeho repertoáru některými svými písničkovými texty, které dodnes provozujeme, například písní ‚Když je v Praze hic‘. Byl jsem rád, když se Franta před několika lety do Banjo Bandu vrátil, škoda, že nám tak brzo a nečekaně dal definitivního ‚padáka‘. Bude nám citelně chybět,“ dodal Mládek.

Témata: František Prošek úmrtí Ivan Mládek