Brutální hádka kvůli Zemanovi! Zpěvačka vybouchla a odpálila lavinu kritiky na ČT

Miloš Zeman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. března 2018 15:22

Čtvrteční inaugurační projev Miloše Zemana nenechal zpěvačku a dceru Michaela Kocába Natálii Kocábovou chladnou. Pořádně jej za jeho slova kritizovala, čímž spustila vlnu nevole vůči České televizi, kterou musela zastavovat i spisovatelka Monika Le Fay.

Prezident Miloš Zeman ve svém inauguračním projevu ve Vladislavském sále Pražského hradu ostře zaútočil na podnikatele Zdeňka Bakalu, média patřící do Bakalova vydavatelství Economia i na Českou televizi.

Bakalu Zeman obvinil z rozsáhlé hospodářské kriminality v OKD, označil ho za velkou skvrnu. "Dokud tento problém nebude vyšetřen, pak nemůžeme tvrdit, že v České republice velká ekonomická kriminalita je minulostí a Viktor Kožený, skrývající se na Bahamách, nemá svého velkého nástupce právě v osobě Zdeňka Bakaly," uvedl.

Poté kritizoval i vybraná média patřící do Bakalova vydavatelství Economia. "Noviny jako Hospodářské noviny nebo týdeník Respekt nebo server Aktuálně.cz jsou ve vlastnictví Zdeňka Bakaly, nás každodenně poučují o tom, jak se máme chovat," uvedl. Dodal, že novináři Bakalova vydavatelství by neměli mít úctu veřejnosti a lidé by je neměli brát vážně.

Při kritice veřejnoprávní televize Zeman odkázal na studii Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. "Která uvádí, že zpravodajství naší veřejnoprávní, vyvážené a objektivní České televize bylo v minulosti výrazně ovlivněno její příchylností ke straně TOP 09," uvedl.

Tato slova ale naštvala Natálii Kocábovou, která se do Zemana ostře obula s tím, že dosáhl svého vrcholu, tedy spíše dna. "

Útoky na novináře v inauguračním projevu zrovna v době, kdy spřízněný stát vyšetřuje odpornou vraždu jednoho z nich (krásného mladého kluka a jeho ženu) je NOVÝ DNO," napsala na sociálních sítích.

Diskutující se ale okamžitě začali navážet do České televize. "To je trochu míchání jablek s hruškama. Zemanovi nevadí investigativní novinář, ale zkorumpovanost veřejnoprávních médií, což je bohužel smutný fakt a není dobré před tím zavírat oči," napsala jedna z nich.

"Česká televize, naprosto neobjektivní médium, si náhle téměř "za své" bere Kuciakovy zásluhy, jako hyena se pase na tom, co poté nastalo a hrdě se bije v prsa za cizí odvahu a zásluhy. Přitom jejich nejinvestigativnější pořad jsou nejspíš Kluci v akci," uvedl další diskutující.

"Nejdůležitější je to, že pan president vyjadřuje názory většiny národa. Je mi úplné jedno, jestli to říkal v nějaké aule a nebo před odchodem na toaletu. Mně tento mafiánský kapitalismus zničil úplné všechno a jen tak tak prezil svou smrt. Takže schvalují všechno od pana presidenta a to ostatní už budu dělat sám. Děkuji panu prezidentovi," podotkl další.

Do debaty se vložila i Monika Le Fay, rodným jménem Monika Elšíková, česká spisovatelka a režisérka dokumentárních i hraných filmů. "Točila jsem a psala pro ČT od roku 1994. Nějak jsem si nevšimla, že by tam někoho zkorumpovali. Jestli máte důkaz, tak jděte na policii, jinak jen mlátíte prázdnou slámu a otravujete už tak dost divný vzduch," oponovala odpůrcům ČT.

"Něco napíšete, nevíte ani co, nemáte jasnou odpověď a hlavně sní žádný pravdivý důkaz!!!! Víte, nejsem novinář, jen obyčejná ženská. Zeman uráží novináře, protože o něm píšou pravdu!!! Celá pravda, prostě neunasi kritiku. Kdyby o něm totiž psali, jak je skvělý, nejlepší a Božský, těžko by je shazoval!" podotkla další diskutující.

"Samopal na novináře, Rozhovor s Putinem, že novináři by se měli střílet. Vyhrožování kameramanovi, že ho zabije. To opravdu není o korupci veřejnoprávních médií. To je jasný návod pro takové lidi jako jste vy, aby se chovali podobně. Zemanovi v první řadě vadí, že Česká Televize o něm točí pravdu a NEJDE zkorumpovat tak, jak se to daří třeba v TV Barrandov," zastal se umělkyň další diskutující na facebooku.

Témata: Miloš Zeman Natálie Kocábová Monika Le Fay