Karel Gott (†80): Přiznání kolegů! Jak s ním vycházeli?

Karel Gott 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. listopadu 2020 17:42 | Aktualizováno: 20. listopadu 2020 22:02

Karel Gott nebyl jen populární zpěvák, ale i herec. Střihl si roli v pohádce Když draka bolí hlava, a jeho kolegové prozradili, jaké to bylo natáčet s hvězdou takového formátu.

Podle slovenského herce Jakuba Jablonského byl Gott neuvěřitelná třída. "Setkali jsme se během natáčení v maskérně a mám s ním výbornou příhodu. Seděl na židli, povídali jsme si, něco jsem mu říkal a on neposlouchal. A místo toho, aby mi řekl, ať mu to zopakuji, se najednou postavil, přišel ke mně a řekl 'Prosím, já vás neslyším ...'. Ten člověk je třída a je obdivuhodné, že to natáčení v jeho věku takto bravurně zvládl," uvedl Jablonský v rozhovoru pro agenturu SITA.

To je ale jen zlomek toho, co na něm Slovensko obdivuje. Pohádku totiž natáčeli krátce poté, co se zpěvák po těžkých zdravotních problémech postavil opět na nohy.

"Tu pohádku jsme totiž natáčeli těsně po té, co měl ty velké zdravotní problémy, a přesto byl obrovsky zapálený, stále připravený. Nikomu nedal najevo, že by měl nějaké zdravotní komplikace. Bylo to fantastické, celý štáb a všichni na place si ho neskutečně vážili," řekl režisér Dušan Rapoš.

Ten přitom Gotta původně oslovil, aby s dcerkou nazpíval k pohádce jen píseň. Pak ale dostal knížku, podle níž pohádka vznikla, a ta se mu velmi líbila.

"Tak jsme ho na vlně jeho zájmu o ten příběh následně oslovili, zda by si nezahrál českého krále. Karel si přečetl scénář a vzápětí mi volal, že by hrál raději kováře. Říkám mu, že kovář ale mluví slovensky a on na to, že 'No právě, to je alespoň nějaká výzva! Když už mám zase být po letech ve filmu, ať je to něco inspirativní a něco, co mi dá i trošku zabrat. Ať to není jen taková procházka před kamerou'," popisuje režisér.

"A musím říct, že se připravoval opravdu velmi seriózně. Partnerku mu dělala Kamila Magálová, ta zas mluvila česky. Byly to úžasné chvíle. Mít před kamerou Magálovou a Gotta, co víc si může režisér přát," dodal Rapoš.

Témata: Karel Gott