Lukáš Krpálek: Pokusil se ho skolit koronavirus! Jak to dopadlo?

Lukáš Krpálek skončil před časem v thajské nemocnici. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. listopadu 2020 10:00

V Praze dnes začíná evropský šampionát v judu, kde je největším českým želízkem pochopitelně Lukáš Krpálek. Toho jen před pár týdny vyzval na souboj koronavirus. Jak to dopadlo?

Jediný aktuální český olympijský vítěz z letní verze her Lukáš Krpálek už má nákazu koronavirem také za sebou. Již na konci října měl ale negativní test a mohl se plně zapojit do přípravy na vrchol sezóny.

Tím je mistrovství Evropy v Praze, které se koná od dnešního dne do soboty. Nejslavnější judista české historie naštěstí prodělal lehkou formu nemoci covid-19, objevil se u něj jen kašel, což by se na jeho fyzické kondici nemělo výrazně podepsat.

Fanoušci pochopitelně nebudou moci účastníky podpořit, judisté budou v tzv. bublině a do haly se dostanou jen ve svůj soutěžní den. „Budeme zavření na hotelu, rozcvičovnu budeme mít ve spodním patře hotelu, kontakt nebude takový, jaký bych si představoval“ svěřil se zlatý olympijský medailista.

„Nedostaneme se do haly, takže se nebudu moci podívat na zbytek týmu, dostanu se tam až ve svůj soutěžní den. To mě mrzí, že nebudu moci podpořit tým. Ta změna je tam obrovská a sám jsem zvědavý, jak to všechno bude probíhat,“ dodal Krpálek.

Témata: Lukáš Krpálek