Milan Kňažko byl během revoluce u toho: Teď posílá ostrý vzkaz odpůrcům roušek!

Milan Kňažko v inscenaci Shylock v Divadle Na Jezerce (foto: I. Kahun) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. listopadu 2020 12:52

Milan Kňažko promluvil o revolučních časech přelomu let 1989 a 1990, ale i o současné situaci. Lidé, kteří bojovali proti omezování svobody tehdy a teď, se podle jeho názoru zásadně liší. Co vzkázal odpůrcům roušek?

Milan Kňažko patřil k výrazným tvářím sametové revoluce na Slovensku, proto byl i letos dotázán, co by s odstupem času změnil. „Člověk je vždy generálem po bitvě, ale v zásadě nelituji ničeho, co jsem udělal, spíš toho, co jsem neudělal,“ řekl webu pluska.sk.

Co si tedy svým způsobem vyčítá? „Komunisté neměli být nominováni do voleb za hnutí, které čtyři měsíce předtím stálo na ulicích proti nim. Byla to zásadní chyba,“ nechal se slyšet někdejší politik.

Česko i Slovensko zažívají historickou dobu i nyní, protože svět zasáhla koronavirová pandemie. Sám známý herec nákazu prodělal. „Potřebuji ještě trochu nabrat dech a síly. Horečky mě oslavily, poznat je to ještě na hlase. Ale je to na dobré cestě a jsem přesvědčený, že organismus se rychle zotaví,“ prozradil, jak se cítí.

Kňažko se pak pustil do těch, kteří roušky považují za omezování osobní svobody. „Protože kdysi bylo potřeba, aby měl člověk odvahu na to, aby bojoval proti omezování svobody. Dnes netřeba na to odvahu, stačí hloupost. Tito lidí jsou skutečně hlupáci nebo extremisté. Asi je načase to říct natvrdo,“ konstatoval.

Témata: Milan Kňažko