"Blbá blondýnka" Iva Pazderková: Dojemná slova o 17. listopadu!

Iva Pazderková 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. listopadu 2020 12:18

Iva Pazderková (40) sice v roce 1989 chodila ještě na základku, přesto má na 17. listopad a dění kolem něj velmi živé vzpomínky! Doma jsme revoluci intenzivně prožívali, přiznává herečka a stand-up komička.

Češi si dnes připomínají 31. výročí událostí 17. listopadu 1989. Svou vzpomínku přidala i herečka Iva Pazderková. V té době chodila do třetí třídy. Dokonce se podělila i o svou školní fotku, ze které je na první pohled jasně, že se vzhledově příliš nezměnila! „Tady na té fotce už tedy před prázdninami , takže celkem ostřílená, 1990, tak květen, tipuji,“ vzpomíná stand-up komička, která se proslavila jako „blbá blondýna“.

„Mohlo by to vypadat, že se pro nás jen změnilo to, že jedna naše spolužačka přestala nosit na školní focení pionýrskou uniformu. Ale pro mě to tak nebylo. Doma jsme revoluci intenzivně prožívali, naši chodili demonstrovat a my s instrukcemi "kdyby cokoliv" čekaly se ségrou doma,“ popisuje Iva, jak přelomové události prožívala její rodina.

A pak se to stalo – věci se zásadně změnily. „A jakoby se celý svět kolem mě poprvé zhluboka a s chutí nadechl, a s obrovskou úlevou vydechl. Protože každý další nádech byl už svobodný. A za to, abychom svobodně dýchali čerstvý vzduch, za to jsme pořád zodpovědní jen my sami. A je to krásná zodpovědnost, která jde se svobodou ruku v ruce,“ píše na sociálních sítích Pazderková.

I z toho důvodu je podle ní důležité si minulost připomínat. „Proto nikdy nezapomenu na rok 1989 a vždycky už budu s radostí a vírou v to dobré chodit ke svobodným volbám. Ty další jsou už za necelý rok. A věřím, že nás bude co nejvíc. To je totiž ten náš díl zodpovědnosti,“ apeluje na Čechy herečka.

Témata: Iva Pazderková 17. listopad 1989