Daniel Hůlka vrátil vyznamenání: Hrad z toho udělal nedůstojné divadlo!

Daniel Hůlka poslal vyznamenání poštou. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. listopadu 2020 12:55

Daniel Hůlka se v reakci na slova prezidenta Miloše Zemana rozhodl vrátit státní vyznamenání, které od něj obdržel. Pražský hrad mu to neumožnil udělat osobně a z celého aktu učinil nedůstojné divadlo. Zpěváka totiž poslal na poštu.

Daniel Hůlka dnes informoval fanoušky o vrácení vyznamenání, které měl původně v plánu v den státního svátku 28. října. Na Pražský hrad se chtěl dostavit osobně, ale tomu nevyšlo tehdy, ani v těchto dnech.

„Prostřednictvím Kanceláře prezident republiky mi bylo sděleno, že nemají zájem přijmout ode mě vyznamenání osobně. Kancléř Vratislav Mynář mě telefonicky informoval, že vyznamenání ode mě nikdo nepřevezme a požádal mě, abych ho zaslal poštou,“ prozradil někdejší Slavík.

Ve středu se tedy zpěvák vydal na poštu v domovských Jevanech a za přítomnosti dvou svědků medaili na Hradčany odeslal. „Vyznamenání bylo pojištěno a odesláno jako cenné psaní, Česká pošta mě již informovala o tom, že zásilka byla doručena. Teď čekám na doručení potvrzení o vrácení státního vyznamenání,“ uvedl.

„Mnoho z vás mi psalo, že vyznamenání z různých důvodů vracet nemám. K tomuto činu jsem se rozhodl proto, abych zdůraznil obsah svého otevřeného dopisu prezidentovi. Vrácení státního vyznamenání je mojí výzvou společnosti, aby nebyla lhostejná k tomu, jak čelní představitelé naší země jednají v době tzv. koronavirové krize a ničí lidské životy,“ dodal Hůlka.

Témata: Daniel Hůlka státní vyznamenání