Jaromír Nohavica: O koncerty přišel, přesto písničkář nezahálí!

Jaromír Nohavica 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. listopadu 2020 11:24

Jaromír Nohavica není výjimkou, ani on v těchto dnech nemůže vystupovat. Přesto slavný písničkář nedávno potěšil své fanoušky. Ukázalo se totiž, že v uplynulých měsících rozhodně nezahálel.

Také Jarka Nohavicu pochopitelně připravila vládní opatření proti šíření koronaviru o možnost vystupovat. Koncertní šňůry přitom většinou následují po vydání nové desky, což je právě případ slavného muzikanta.

Slavný písničkář vydal koncem října album Máma mi na krk dala klíč, které obsahuje patnáct autorských písní za doprovodu pouhé akustické kytary a foukací harmoniky. Jde tak o symbolický návrat velkým obloukem k jeho folkovým začátkům.

Náměty skladeb jsou nejrůznější, zpívat bude například o vyrovnání se s odchodem matky či smrtí kamaráda. Tématem budou i dávné lásky či současná situace ve světě a ve společnosti.

Album Máma mi na krk dala klíč vzniklo pod dohledem hudebního režiséra Michala Pekárka a minimalistický obal podtrhující atmosféru alba je z dílny Aleše Najbrta. Snad se alespoň některých písní již brzy dočkáme i v koncertním provedení.

Témata: Jaromír Nohavica