Zemřela herečka Ulrika Kotajná (†49): Zahrála si v Hřebejkově filmu!

Ulrika Kotajná

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. listopadu 2020 10:02

Největší slávu prožila na přelomu 80. a 90. let minulého století, od té doby o ní nebylo tolik slyšet. Přesto zpráva o smrti herečky Ulriky Kotajné zasáhla řadu jejích kolegů.

Českou hereckou obec již před časem zasáhla nečekaná smrt Daniely Krhutové (†47). Nyní podobně náhle přišla zpráva o skonu jen o dva roky starší herečky Ulriky Kotajné (†49), která se již také před nějakým časem stáhla do ústraní.

Ke kolegům a kamarádům přesto smutná informace dorazila, o čemž svědčí příspěvky na sociálních sítích. Potřebu vyjádřit se měli Filip Čáp, kterého si diváci pamatují z Ordinace v růžové zahradě, či Barbora Kodetová.

Všichni se totiž sešli na škole. „Spolužačka z konzervatoře Ulrike Kotajná 8. listopadu odešla,“ napsala stručně a jasně Kodetová, která připojila i několik společných archivních fotografií.

Kotajnou si můžete pamatovat např. z pohádky Foukaliště z konce 80. let. V roce 1990 se pak objevila ve filmu Pějme píseň dohola z počátků dnes již osvědčené spolupráce dua Jan Hřebejk a Petr Jarchovský.

Témata: Ulrika Kotajná úmrtí