Richard Krajčo o spolupráci s Gottem: Nervozita, pak nejkrásnější okamžiky!

Karel Gott a Richard Krajčo 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. listopadu 2020 12:47

Karel Gott v závěru kariéry spolupracoval s řadou výrazně mladších interpretů. Teď se zdá být jasné, že nejúspěšnější byla kooperace s Richardem Krajčem. Ten se přitom dlouho odhodlával, než Mistra oslovil.

Během minulého týdne měli fanoušci tuzemské populární hudby možnost poprvé slyšet společnou píseň skupiny Kryštof a Karla Gotta (†80), jejímž autorem je Richard Krajčo. Co je tématem, napovídá její název Vánoční.

Spolupráce se nerodila lehce, protože Krajčo přiznal velkou nervozitu. „Já se styděl, potil se, bál se a byl jsem rád, že s ním vůbec mluvím, a neměl jsem vůbec žádnou představu o jeho reakci,“ řekl dle webu CNN Prima News.

Ze spolupráce obou interpretů již loni vzešel duet Srdce nehasnou, který ale – pokud půjdeme chronologicky – vznikl až jako druhý. Krajčo nejprve za Gottem přišel s vánočně laděnou skladbou.

„Co se odehrálo potom, celý příběh Srdce nehasnou, teprve nastoupilo. To bylo asi největší překvapení. Byly to pro mě nejkrásnější okamžiky v mé hudební kariéře,“ dodal frontman jedné z nejznámějších českých kapel.

Témata: Richard Krajčo Karel Gott