Zemřel herec Jan Kučera (†79): Diváky v Brně bavil desítky let!

Jan Kučera

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. listopadu 2020 20:02

Brněnskou divadelní scénu dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel dlouholetý člen souboru Městského divadla Jan Kučera, který diváky v jihomoravské metropoli bavil desítky let.

Smutnou zprávu přineslo Městské divadlo Brno, kde Jan Kučera (†79) strávil dlouhých čtyřicet sezón a odehrál více než úctyhodnou stovku rolí. Známý divadelní jerec zemřel dnes, tedy ve středu 4. listopadu. 

Již od února 2004 byl sice v zaslouženém důchodu, divadlo ale docela neopustil. Diváci jej stále mohli vídat v některých inscenacích, i když už jen s dovětkem „jako host“. Ještě 27. června 2020 se osobně zúčastnil oslav 75 let od založení Městského divadla Brno, na kterých společně se svými dalšími kolegy odhalil Tabuli cti. 

Kučera, vlastním jménem Jan Heger, se narodil 18. října 1941, vystudoval JAMU v Brně, ještě za dob studií dehrál několik rolí v činohře Státního divadla Brno. Poté se stal členem Divadla Julia Fučíka, v průběhu divadelní sezóny 1964/1965 však došlo ke sloučení divadel pod hlavičkou Městského divadla Brno.

"Divadlu přeju, aby žilo. Aby neumíralo a aby žilo ještě líp než dnes. Já jsem tady strávil čtyřicet sezón. Měl jsem i nabídku, ale zůstal jsem tady a byl jsem rád. Herecký život je vždycky složitý, ale byl krásný," pronesl ještě letos. 

Témata: Jan Kučera úmrtí