Mladý Polívka je do větru

Šašek a syn (foto: Jiří Salik Sláma) 3

Autor: stars24.cz

6. března 2018 18:41

Krasavec Vladimír Polívka neopovrhuje ani nízkorozpočtovými filmy. Na důkaz toho se stal hlavní hvězdou nového českého filmu Do větru, který půjde do kin 5. dubna 2018.

Autory snímku jsou mladí filmaři snažící se o upřímnou generační výpověď. Jedná se o celovečerní debut scénáristky a režisérky Sofie Šustkové a kameramana Jana Pivoňky. Film se odehrává v jachtařském prostředí a snaží se vypořádat s definicí svobody a smyslu života. Mladý tým se vypravil natáčet k řeckým ostrovům do okolí Skiathosu, kde vznikal i oblíbený americký film Mamma Mia!.

V hlavních rolích září již zmiňovaný Vladimír Polívka (dokumentarista Honza), Jenovéfa Boková (Natálka) a Matyáš Řezníček (Matyáš). Natálka a Matyáš jsou sourozenci, kteří společně utečou do Řecka a nechají se najmout jako posádka plachetnice. Do jejich mikrosvěta vstoupí postava Matyáše, která naruší zaběhnutý pořádek. Mezi Honzou a Natálkou se začne vyvíjet vztah. Citové propletence, hledání a vnímání svobody, komplikované vztahy, a to vše rámované prostředím malebného Řecka, jímž ovšem zmítá uprchlická krize – to je snímek Do větru.

Herecké obsazení filmu je opravdu brilantní. Talentovaná herečka a houslistka Jenovéfa Boková má za sebou řadu úspěšných snímků, jako například Hořící keř, Občanský průkaz, Svatá Čtveřice nebo Revival režisérky Alice Nellis. Vladimír je synem herecké legendy Bolka Polívky a rozhodně otcovy skvělé geny nezapře.

Účinkoval v Kriminálce Anděl, v dramatu Radima Špačka Místa, pohádce Řachanda nebo v Manon Lescaut v Národním divadle. Vladimírův um a neotřelá vizáž jistě novému filmu Do větru přitáhnou nejednu divačku. Trio hlavních postav uzavírá Matyáš Řezníček, jemuž je předpovídána velká herecká budoucnost. O jeho talentu vypovídá angažmá v Národním divadle.

Témata: Vladimír Polívka film Do větru