Soutěž MasterChef má vítěze! ROMAN porazil Pavlínu o jediný bod!

Roman Staša se stal vítězem show MasterChef.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. listopadu 2020 22:04 | Aktualizováno: 3. listopadu 2020 22:09

MasterChef Česko 2020 zná svého vítěze! Stal se jím dvaatřicetiletý sympatický kuchař Roman, který velmi těsně porazil Pavlínu.

Poslední chvíle v soutěži byly pro oba amatérské kuchaře velmi stresující. Za úkol měli uvařit tříchodové menu, kdy za předkrm oba získali shodný počet bodů. 

Po hlavním chodu vedla o jeden bod Pavlína, která ale ve finále prohrála. Na dezertu ji Roman o jeden bod předběhl a stal se vítězem celé soutěže. Na jeho tváři bylo vidět, že ho úspěch šokoval.

Celou soutěž provázela řada momentů, která se divákům vryje do paměti. Jedním z nich je vlna odporu vůči soutěžící Pavlíně, která silně rezonovala na sociálních sítích. Byla obviňována z hysterie a protekce. 

Sama Pavlína přitom soutěži obětovala mnohé. Během finálového večera prozradila, že kvůli účasti v pořadu dokonce odešla z práce. Více umu a štěstí ale nakonec předvedl Roman.

Jeho tajemstvím bylo foie gras, ztučnělá játra vodních ptáků, která jsou považována za delikatesu. Ta se objevila jak v předkrmu, tak v dezertu. Naopak hlavní chod se více povedl Pavlíně, kdy uvařila lehčí a lépe stravitelnou zvěřinu, než Roman. 

Roman Staša je bývalý juniorský hokejový reprezentant a nyní se živí jako osobní trenér. Pavlína Lubojatzky byla před odchodem ze zaměstnání pětadvacetiletá marketingová specialistka.

Témata: MasterChef Roman Staša Pavlína Lubojatzky