Petr Kotvald prozradil, jak se dostal do šoubyznysu!

Petr Kotvald

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. listopadu 2020 16:23

Petr Kotvald je stálicí české hudební scény. Aby ne, podle svých slov dříve zpíval, než mluvil. Kdy se ale vyšvihl na vrchol?

Kotvald tvrdí, že podle své babičky a maminky dřív zpíval než mluvil. Zpěvu se věnoval i jako teenager, poprvé si ho ale lidé z branže všimli až na soutěži ASUD, Armádní soutěži umělecké tvořivosti, kde se s kapelou Blesk až do finále.

"V roce 1979 jsem jel opět na soutěž do Jihlavy, kterou jsem vyhrál a poprvé jsem se tam osudově potkal s Karlem Vágnerem. Po nějakém čase jsem byl na zkoušce kostýmů na jeden televizní pořad, potkali jsme se tam znovu. Tam mi dal Karel Vágner nabídku zpívat jako jeden z dvou kluků u Hanky Zagorové," popsal pro Český rozhlas své začátky.

Na podzim roku 1980 dostal pozvání na natáčení Silvestra toho roku, kde narazil na Standu Hložka a teprve před studiem i na Hanu Zagorovou. "Následovalo natáčení Hitšarády Karla Šípa a teprve tam jsem dostal nabídku na spolupráci a v roce 1981 jsme začali zkoušet koncertní program," dodal.

Tuto kapitolu života popisuje jako "fantastických pět a půl roku" a jako "jednu velkou jízdu." Pak se totiž vydal na sólovou dráhu, na které je dodnes.

Témata: Petr Kotvald