Marek Eben prezidentem? Češi by o něj stáli z těchto důvodů!

Marek Eben - Udílení Českého lva - Dvořákova síň. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. listopadu 2020 12:10

Češi si budou vybírat dalšího prezidenta, který na Pražském hradě vystřídá Miloše Zemana, počátkem roku 2023. Už nyní se ale dělají průzkumy, o koho by lidé v této funkci stáli. Objevilo se i jméno známého herce a moderátora.

V aktuálním průzkumu agentury STEM/MARK se mezi desítkou nejvážnějších potenciálních kandidátů na prezidenta opět objevilo jméno Marka Ebena, a to navzdory tomu, že on nikdy a nikde nedeklaroval zájem o tento úřad.

Známý herec drží dokonce pomyslnou druhou příčku. „Lidé u něj konkrétně oceňují reprezentativitu, nezávislost, noblesu, sympatický projev či férovost. Je zajímavé, že tyto přednosti u něj zastiňují nulovou politickou zkušenost, která je obecně jedna z nejžádanějších,“ řekl k průzkumu Jan Burianec ze zmíněné agentury.

Své fanoušky ale moderátor již v reakci na jeden z předchozích průzkumů zklamal. Jeho ambice na tomto poli jsou nulové, navíc zmínil, že za to zaplatíte obrovskou daň.

„Samozřejmě, že to potěší, když o vás v tomto kontextu někdo uvažuje. Je to milé a samozřejmě zavazující,“ nechal se tehdy Eben slyšet.

Témata: Marek Eben