Ewa Farna se vyjádřila k protestům v Polsku: Jde o potraty!

Ewa Farna 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. listopadu 2020 10:06

Ewa Farna sleduje společenské dění nejen v Česku, ale v sousedním Polsku, kde se v posledních dnech ve velkém protestuje. Řeší se problematika potratů. Co si o tom zpěvačka myslí?

Současná situace v Polsku, kde především ženy demonstrují proti politice státu ve věci potratů, nenechává v klidu ani Ewu Farnou, která tam má spoustu fanynek. Nyní se k celé záležitosti vyjádřila.

Nejprve se své české příznivce rozhodla uvést do problematiky. „Protestuje se tam proti zákazu volby ve věcech vlastního těla. Již nadále není na rozhodnutí ženy, zda donosit smrtelně nemocný či závažně a neodvratně poškozený plod,“ uvedla na instagramu.

„Protestuje se proti schvalování tak kontroverzních zákonů v době pandemie, kdy se čeká, že kvůli ní nemohou vyjít do ulic, aby vyjádřili nesouhlas,“ napsala s tím, že protesty jsou umocněny nespokojeností s propojením církve a politiky.

Současný výklad vidí zpěvačka následovně: „Moje přesvědčení a víra mi nedovoluje potrat, takže ti ho zakážu.“ Proto posílá polským politikům jasný vzkaz. „Co tak teď bojovat proti covidu, a ne proti ženám?“ dodala Farna.

Témata: Ewa Farna