Bára Basiková nastínila děsivé vyhlídky: Je to malér, tohle už nedáme!

Bára Basiková

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. října 2020 11:21 | Aktualizováno: 31. října 2020 11:52

Bára Basiková nákazu koronavirem sice prodělala, ale svůj postoj k současnému dění evidentně nezměnila. Víc než nemoc ji trápí úplně jiná věc - dopady koronavirových restrikcí na obyčejné lidi.

Bára Basiková tvrdí, že došlo na její slova, která napsala koncem září. „Dnes, po více než měsíci, je situace jasná. Ekonomika se hroutí, lidé ztrácejí práci, stabilitu, zázemí, jistotu, existenci, živobytí a budoucnost, řítíme se do hospodářské krize a vláda je bezradná, tápe jako vždy, a my jsme v jejích rukou,“ píše ve svém blogu.

Každý sen se prý dozvídá, kdo z jejího okolí přišel o práci. „Některé kamarádky mě prosí o finanční pomoc, většinou maminky samoživitelky, které za chvíli nebudou řešit, co dají dětem jíst, ale jestli vůbec jim najíst dají,“ uvádí účastnice show Tvoje tvář má známý hlas.

Následně si zpěvačka kopla do vlády, která postupuje chaoticky a jejíž členové porušují vlastní nařízení. „V lidech je tolik oprávněného strachu, úzkosti a zoufalství, že mě to ničí. Bojím se, strašně se bojím. A pokud není člověk naivní nebo hloupý, pochopí, že tohle nemůže skončit dobře,“ konstatuje.

Podle Basikové už je pozdě. „Už teď jsme v hrozným maléru. Ve společnosti bude narůstat zloba, vztek, závist a nenávist, protože jak je v takových krizových dobách pravidlem, svět lepší nebude, jenom bohatí budou ještě víc bohatí, a chudí ještě víc chudí. Možná nás čeká ještě svrhnutí vlády, možná demonstrace, možná pouliční rvačky a bitky, protože hladoví a zoufalí lidé dělají zoufalé věci,“ domnívá se.

„A aby ta absurdita byla úplná, všem se nám v těchto dnech směje zlý senilní člověk, nepřející, arogantní a neschopný, který sedí na Hradě, má funkci prezidenta našeho státu, je většinou opilý a nepříčetný, a vzkazuje národu, že jím pohrdá a že je lid neschopný, když si v téhle situaci neumí poradit. No není to sci-fi? Bohužel není,“ píše zpěvačka.

První zkoušku podle jejího soudu Češi zvládli. „Ale tohle už je průser. Tohle už nedáme. Všechno je jinak, a hlavně to všechno na jaře bylo úplně zbytečný, protože to vůbec k ničemu nebylo! Zbytečná karanténa, zbytečnej nouzovej stav. Nelogický, nepochopitelný. A to jsem chtěla dneska psát něco veselýho!“ dodává Basiková.

Témata: Bára Basiková