Daniel Hůlka zrušil cestu na Hrad, kde chtěl vrátit vyznamenání: Tohle si nemůžu vzít na svědomí!

Daniel Hůlka 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. října 2020 11:31

Zpěvák Daniel Hůlka (52) zrušil na dnešek naplánovanou procházku na Pražský hrad, jejímž cílem bylo vrátit státní vyznamenání, které dostal od prezidenta Miloše Zemana. Poukazuje na aktuální zpřísněná opatření kvůli koronaviru.

Zpěvák Daniel Hůlka se rozhodl vrátit státní vyznamenání, které před lety obdržel od současného prezidenta Miloše Zemana. Jako důvod uvedl to, že jej Zeman zklamal jako prezident i jako přítel. Své pocity shrnul v otevřeném dopise Miloši Zemanovi, který zveřejnil na sociálních sítích.

Na dnešek, tedy na 28. 10. 2020, proto naplánoval procházku z Vyšehradu na Pražský hrad, kde měl v plánu odevzdat státní vyznamenání. Své příznivce ještě před pár dny vyzýval, aby se k němu přidali.

Teď se ale situace změnila. „Jak všichni víme, vláda opět přitvrdila ve svých nařízeních. Jsem rád, když v této době kdokoliv vyjádří svůj nesouhlas s omezováním lidských práv a svobod. Jsem však toho názoru, že účast na veřejných shromážděních se nyní může obrátit proti nám všem (viz např. poslední větší demonstrace 18. října na Staroměstském náměstí). Vzhledem k náladě, která v naší zemi panuje, jsem přesvědčen o tom, že je třeba hledat jiná konstruktivní řešení. Proto jsem se rozhodl zrušit dnešní plánovanou procházku,“ oznámil Hůlka na sociálních sítích.

Poukazuje na to, že procházku z Vyšehradu na Pražský hrad avizoval v době zveřejnění otevřeného dopisu prezidentovi, kdy se lidé ještě mohli relativně svobodně scházet a shromažďovat.

„Když vláda přitvrdila, udělal jsem z veřejné procházky neveřejnou a mnoho z vás mi psalo, že se ke mně „náhodně“ připojí. Mezitím vláda opatření opět zpřísnila a já si nemohu vzít na svědomí jakýkoli případný zásah proti lidem, kteří by se ke mně (byť „náhodou“) přidali,“ vysvětluje zrušení akce zpěvák.

Témata: Daniel Hůlka Miloš Zeman Pražský Hrad státní vyznamenání