Libor Bouček má o boji s covidem jasno: Můžeme to otočit v Nagano!

Libor Bouček 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. října 2020 13:31

Osobně už má Libor Bouček boj s covidem za sebou, celá země ho ale svádí dál, což se i on dobře uvědomuje. Spoluobčany proto vyzývá, aby dodržovali opatření.

Libor Bouček má nákazu koronavirem zdárně za sebou, dobře si ale uvědomuje, že každý nemá takové štěstí, aby si tím prošel bez potíží. Proto se snaží apelovat na spoluobčany, aby brali současnou situaci vážně.

Moderátor připomněl, že jindy bychom v těchto dnech řešili dušičky, halloween či státní vyznamenání, letos je ale všechno jinak. Samozřejmě máme všichni právo na to chovat se dle libosti. Klidně i demonstrovat, provolávat hesla digitálně či reálně, přít se s přáteli, a svůj názor hájit i proti vědeckým faktům. Právo ano. Ale mám pocit, že čas se nám tenčí. Či ztenčil,“ zdůrazňuje na sociální síti.

Podle jeho názoru nyní nejde o vládní problém. „Je to problém nás všech. Jsme nejhorší na celém světě. Půjčujeme si zdravotnické přístroje s vidinou největší krize. To je realita. Pojďme ta naše práva uplatňovat s maximální vervou, až budeme za tímhle obdobím. Tedy ta zbytná,“ konstatuje.

„Teď prostě dbejme na vlastní rozum, který může být leckdy tvrdší než vládní opatření. A měl by být. Chraňme starší s úctou a láskou. Chraňme sebe. Držme si palce! Třeba to otočíme v daleko podstatnější Nagano!“ dodává Bouček.

Témata: Libor Bouček