Karel Gott (†80): Výjimečný telefonát s Bohem!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. října 2020 18:10 | Aktualizováno: 27. října 2020 9:37

S Karlem Gottem mají slavné osobnosti spoustu výjimečných zážitků, s nimiž se neváhají svěřit. Jeden jeho pěvecký kolega promluvil o zajímavém telefonátu s legendárním zpěvákem.

Karel Gott (†80), od jehož smrti uplynul počátkem října rok, navazoval vztahy i s o generace mladšími kolegy, z nichž mnozí mu v posledních letech kariéry dokonce napsali nějakou tu písničku.

S Mistrem se znal také respektovaný swingový zpěvák Jan Smigmator. „Byli jsme si velmi blízcí a Karel chodil na moje koncerty,“ prozradil v rozhlasovém pořadu Moje hvězdy.

Jednou mu prý Gott volal a zastihl jej v Monte Carlu, kam vyrazil s manželkou na cirkusový festival. „Vyšli jsme tam na kopec do kostela, téměř u oltáře mi zazvonil telefon. Já si ho výjimečně nevypnul a viděl jsem, že mi volá Karel Gott,“ popsal.

„Už se ke mně hrnul hlídač, abych si telefon vypnul. Podvědomě jsem k němu otočil displej, viděl na displeji Gott. Uklonil se a řekl mi, ať ten telefon s Bohem zvednu a vyřídím. Já z kostela vyšel a s Karlem jsme si volali. Když jsem mu to vyprávěl po návratu do Česka, reagoval na to slovy: To víš Honzo, nomen, omen,“ dodal Smigmator.

Témata: Karel Gott