Karel Gott (†80) před smrtí přiznal, jaký byl jeho skutečný sen!

Karel Gott - pietní místo u jeho vily Nad Bertramkou v Praze. 12

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. října 2020 9:03 | Aktualizováno: 26. října 2020 13:45

Zesnulý zpěvák Karel Gott tvrdil, že není důležité, jakého věku se člověk dožije, ale co dokáže. Nerad se sice ohlížel do minulosti, sám ale před smrtí přiznal, co si skutečně přál.

Gotta vždy zajímalo, co ve svém životě dokázal a dokáže. "Jestli si můžu říct, potěšil jsem lidi? Nebyl jsem tu zbytečně? Vytvořil jsem něco? I když se držím myšlenky, že včerejší úspěch je dnes už dalekou minulostí. Život jde dál. Jedinou mojí snahou je, aby mé písně zlidověly," přiznal Sedmičce svůj sen.

To se mu sice povedlo, on sám se ale do minulosti ohlížel nerad. "Rekapituluji bleskovými myšlenkami o svých zkušenostech. Když přijde něco smutného či negativního zvenku, tak to musím tak brát. Ale smutné je, když jsem si to zavinil sám. Ale to už je vždycky pozdě. A co nemůžu napravit, tak raději nerekapituluji," uvedl dříve Gott.

Neměl nikdy ani potřebu si oddechnout od zpěvů. "Když jsem začínal vystupovat před publikem, měl jsem štěstí, že to bylo v takzvané zlaté době šedesátých let. Bylo všeobecně lepší politické klima, to se projevilo do múzy. Rodila se zajímavá literatura, naše kinematografie měla světový úspěch, divadla se vzájemně inspirovala. A naše rebelství bylo v tom, že jsme přišli s odvazovější muzikou. Od začátku jsem si ale hlídal, abych nebyl hlavně sám sobě rebelem," přiznal Gott.

Témata: Karel Gott