Jiřina Bohdalová: Vrátila se k pohřbu Karla Gotta!

Jiřina Bohdalová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. října 2020 16:44

Herečka Jiřina Bohdalová sepsala biografii Můj život mezi slzami a smíchem. Nevyhýbá se v ní ani krušným chvílím, kterým byla její rodina vystavena v padesátých letech

"Nebabrám se v minulosti. Že bych sedla, koukala se do alba a vzpomínala, v žádném případě. Mám strašně práce, na chalupě, doma, vždycky si nějakou najdu. Jedině v této knížce si budu se čtenáři vzpomínat," řekla České televizi.

"Jsem udivená, když čtu, co jsem toho udělala. Jednak to nebylo tím, že bych si říkala o role, ale hlavně jsem přijímala všechno, abych uživila v těch dobách rodinu. O prázdninách, kdy herci odjížděli na dovolenou, to byla moje příležitost. Seděla jsem u telefonu a čekala, kdy zazvoní. Protože všichni byli pryč, přicházela jsem na řadu," dodala.

Podle svých slov se nikdy nebrala jako hvězda. "Jsem razantní, to je pravda, nenechám si nic líbit, ale to je dobře, protože kdybych bývala byla jiná, tak by můj život šel jinudy," přiznala.

V knize se také vrátila například k soudu o vymazání jejího jména ze seznamu spolupracovníků StB nebo k loňskému poslednímu rozloučení s Karlem Gottem, kde pronesla smuteční řeč.

Témata: Jiřina Bohdalová Karel Gott