Karel Gott (†80): Před smrtí ztratil klíčovou osobu! Co se tehdy stalo?

Karel Gott 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. října 2020 8:32 | Aktualizováno: 24. října 2020 16:51

Doslova na poslední chvíli dostal zpěvák Karel Gott dojemný dopis od jednoho ze svých někdejších spolupracovníků. Jeho autorem je tajemník Jan Adam, který o psaní něco málo prozradil. Co chtěl Mistrovi ještě sdělit?

Před rokem se Česko dozvědělo, že nás opustil legendární zpěvák Karel Gott (†80). Ještě před smrtí mu jeden z někdejších spolupracovníků poslal dojemný dopis. Byl to bývalý tajemník Jan Adam. Oba se sice chtěli sejít tváří v tvář, jenže nedovolilo jim to zdraví.

Adam měl na Bertramku přinést fotky do knihy, pak ale onemocněl a dostal antibiotika. Když se mu konečně udělalo lépe, zjistil prostřednictvím Ivany Gottové, že tentokrát má antibiotika její muž. "To bylo pondělí 30. září… V tu chvíli mi bylo jasné, že je zle, a tak jsem aspoň Karlovi napsal dopis," prohlásil pro Blesk.

"Vypsal jsem mu tam, co všechno pro mě znamenal, kolik mě toho naučil… Celou dobu mi při psaní tekly slzy," prozradil tajemník s tím, že je ve středu 2. října ráno nevěřil, že je Mistr opravdu po smrti, ačkoliv dostal zprávu od jednoho kamaráda.

Když na začátku října oficiální zpráva, Adamovi všechno došlo. "To už jsem ale nebrečel, vlastně až doteď ne. Všechno jsem asi vyplakal při psaní toho dopisu, jen se obávám, že už mu ho Ivana nestihla přečíst. Tak snad si ho ještě někde tam nahoře přečte," dodal.

Co se ale mezi oběma muži stalo? "Víte, to byl postupný proces. Já už jsem tak nějak od roku 2012 cítil, že nejsem šťastný. Asi jsem byl svým způsobem vyhořelý, ale přesto jsem v práci pro Karla pokračoval dál. V roce 2014 měla moje maminka vážný úraz, poškodila si míchu, totálně ochrnula, a než o devět měsíců později zemřela, bylo to velmi náročné období," popsal.

"Odešla v únoru 2015 a mně se po tom všem naprosto přeskládal žebříček hodnot, došlo mi, že takhle už to dál nejde. Zhruba o dva měsíce později jsem Karlovi poslal svoji výpověď. On z toho byl tehdy dost překvapený, od Karla Gotta se přece dobrovolně neodchází, ale ze mě upřímně spadl obrovský balvan. Prostě jsme si za ty dlouhé roky dali všechno, co jsme si měli dát, a došlo mi, že je čas se pohnout z místa," dodal.

Na onom "rozchodu" podle něj nesou svůj podíl viny oba. "Padla mezi námi slova, která nikdy neměla zaznít a která navždy zůstanou jen mezi námi dvěma. To ale nic nemění na tom, že jsem měl Karla nesmírně rád a velmi jsem si ho vážil," prozradil.

Témata: Karel Gott