Jaký byl Karel Gott (†80)? Objevilo se zajímavé svědectví!

Karel Gott 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. října 2020 18:18 | Aktualizováno: 24. října 2020 13:11

Touhle dobou měli mít lidé původně možnost zavzpomínat na Karla Gotta v kině, nakonec mají alespoň jinou možnost. O legendárním zpěvákovi potvrdil jeden ze členů jeho doprovodné kapely.

Jan Žižka se původně chtěl věnovat vážné hudbě, nakonec ale skončil u té populární., konkrétně v doprovodné kapele Karla Gotta (†80). Nyní tvrdí, že právě s ním zažil zlaté časy a nádhernou dobu.

„Nastoupil jsem do kapely velmi mladý, k muzikantům, kterým bylo všem přes třicet let, a měli už známá jména. Ze začátku jsem byl hrozně nadšený, ale to mi vydrželo jenom první tři dny a potom mi spadl hřebínek,“ přiznal v pořadu Xaver a host.

Na světě je ještě dost pamětníků legendárního zpěváka, který zemřel loni v říjnu. Nejspíš všichni by potvrdili Žižkova slova, že Gott se nikdy nerozčiloval a nekřičel. Na něj se ale opět zlobil.

„Je pravda, že pro něj hromosvodem kapely byl vždycky zvukař nebo bubeník. To třeba basista sáhnul vedle a on se otočil na mě. Kapela ale hrála výborně, a tak se chyby vlastně skoro nestávaly,“ dodal Žižka.

Témata: Karel Gott