Restaurace, která hostila Prymulu, má problém! Pravidla platí pro všechny, vzkazuje Hřib!

Zdeněk Hřib

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. října 2020 10:10

Pravidla tu pořád platí pro všechny, vzkazuje pražský primátor Zdeněk Hřib v reakci na schůzku ministra zdravotnictví Romana Prymuly v restauraci, která měla být tou dobou uzavřena. Provozovatel podniku má problém.

Českou politikou i společností od rána hýbe kauza týkající se ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO). Muž, který stanovuje opatření proti šíření koronaviru, porušil vlastní vládní nařízení, když byl přistižen v restauraci, která však měla mít tou dobou již několik dní zavřeno.

Zatímco opoziční politici i mnozí občané volají na sociálních sítích po jeho rezignaci, problémy nejspíš čekají i provozovatele luxusního podniku na pražském Vyšehradě. Naznačil to pražský primátor Zdeněk Hřib.

Magistrát povede správní řízení s právnickými a fyzickými osobami ve věci porušení vládních nařízení týkajících se restaurace Rio's. I když si zjevně někdo myslí, že někteří lidé jsou si rovnější, pravidla tady stále platí pro všechny stejně.

— Zdeněk Hřib (@ZdenekHrib) October 23, 2020

„Magistrát povede správní řízení s právnickými a fyzickými osobami ve věci porušení vládních nařízení týkajících se restaurace Rio's,“ uvedl na twitteru člen Pirátské strany, který se sám snaží jít příkladem. Včera totiž oznámil, že bude pomáhat v jedné z pražských nemocnic.

Podle Hřiba není možné, aby kdokoliv porušoval vládní nařízení. „I když si zjevně někdo myslí, že někteří lidé jsou si rovnější, pravidla tady stále platí pro všechny stejně,“ dodal.

Témata: Roman Prymula Zdeněk Hřib Restaurace