Karel Gott a „hladová prasata“? Měla by přijít omluva, zní z Hradu!

Karel Gott 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. října 2020 12:56

Karla Gotta se letos chystal vyznamenat prezident Miloš Zeman, dnes ale bylo oznámeno, že ceremoniál se 28. října neuskuteční. Z Hradu také zazněla štiplavá poznámka na adresu primátora Zdeňka Hřiba, který prý urazil vyznamenané.

Karel Gott (†80) měl letos in memoriam obdržet státní vyznamenání z rukou prezidenta republiky Miloše Zemana. Kvůli současnému vývoji koronavirové epidemie v Česku se však ceremonie na Pražském hradě odkládá na příští rok.

Hradní kancléř se dnes omluvil za slova primátora Zdeňka Hřiba, který v jeho očích označil všechny vyznamenané, včetně legendárního zpěváka, za „hladová prasata“. „Je to nejstrašnější urážka všech vyznamenaných v téměř stoleté historii tohoto významného aktu,“ pronesl Vratislav Mynář.

„Kdyby v sobě měl aspoň trochu slušného vychování, tak se za svá slova omluví, okamžitě odstoupí a někde v soukromí si nafackuje. Nechám na vás, vážení spoluobčané, abyste si sami udělali obrázek o tom, co to je za člověka,“ dodal blízký spolupracovník prezidenta.

Gott měl obdržet nejvyšší státní vyznamenání, tedy Řád bílého lva. Prezident Zeman ocenění vybraným osobnostem udělí, předá jim je ale kvůli epidemii nového koronaviru až příští rok.

Témata: Karel Gott Vratislav Mynář