Karel Šíp bez servítků: Slunečná? To je výplach mozku!

Karel Zima (herec) ve Všechnopárty Karla Šípa

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

21. října 2020 12:41 | Aktualizováno: 21. října 2020 19:48

Moderátor Karel Šíp (75) patří k matadorům české televizní zábavy. Do své show Všechnopárty si zve vědce, lékaře, herce, zpěváky i jiné zajímavé osobnosti. Občas si „pustí pusu na špacír“ a pak se někteří jeho hosté nestačí divit!

Do zatím posledního dílu Všechnopárty si mimo jiné Karel Šíp pozval i herce Karla Zimu, který si zahrál nejen v tuzemských seriálech a filmech, ale i v zahraničních reklamách.

Zavzpomínal i na svou první hlavní filmovou roli - spartakiádního vraha Jiřího Straku ve filmu Silnější než já. Podle svých slov si zahrál řadu úchyláků, vrahů a padouchů. „Protože hrát prince a Mirky Dušíny je nuda,“ smál se.

V reálném životě ovšem Zima takový Mirek Dušín je. Před několika lety daroval člověku, kterého do té doby letmo znal z práce, ledvinu. Dotyčný zkolaboval a zjistil, že má dědičné onemocnění ledvin. Herec se prý o jeho příběhu dozvěděl náhodou od kostymérek.

Zima si podle svých slov si řekl, že když má dvě zdravé ledviny mohl by mu pomoci. A to také udělal. Zpočátku si přitom nejen v nemocnici mysleli, že si jako herec dělá jen legraci. S člověkem, kterému ledvinu daroval, je prý dnes v pravidelném kontaktu a stali se z nich blízcí přátelé.

Zima také prozradil, že se aktuálně objevuje v seriálu televize Prima Slunečná. Toho se Karel Šíp rychle chytil. „Je to jako Měsíčná, ale opačně,“ vysvětloval herec, který na konkurenční televizi nechtěl přímo říct, že hraje ve Slunečné. Šíp nejprve nechápal, pak mu to ale došlo.

„Doma na to koukaj, já jim za to nadávám. Já pro to mám takovou zkratku – a nebudete se zlobit? Tenhle typ seriálu je vypmoz. Jako výplach mozku. V tý televizi já už si neškrtnu, to já už teďka vím. Ale já o to ani neusiluju," přiznal Šíp

Témata: Karel Šíp pořad Všechnopárty