Freddie Mercury a jeho poslední týdny: Měl jedno přání!

Freddie Mercury v klipu These Are The Days Of Our Lives. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. října 2020 21:42 | Aktualizováno: 19. října 2020 22:18

Letos v listopadu uplyne již 29 let od chvíle, co nás navždy opustil legendární zpěvák Freddie Mercury. O posledních týdnech jeho života promluvil již před časem jeden z jeho nejbližších spolupracovníků.

Freddie Mercury naposledy rozrazil dveře svého sídla v Kensingtonu 14 dní před svou smrtí. „Poté, co se 10. listopadu 1991 vrátil ze Švýcarska, učinil rozhodnutí vysadit léky. Zároveň mu prošlo hlavou, že je na čase učinit prohlášení. Něco si ještě zařídil, ale myslím, že cítil, že přichází čas,“ popisuje Freestone.

„Nic nenaznačovalo, že to s Freddiem půjde tak rychle z kopce. Věděli jsme, že to nebude trvat dlouho, ale jeho lékař tvrdil, že tu s námi mohl být o pár dní déle. Dnes mám důvod si myslet, že se Freddie rozhodl, že už toho bylo dost,“ vzpomíná komorník.

„Myslím, že s tím byl smířený. Freddie se rozhodl vysadit léky z vlastní vůle. Uvědomoval si následky tohoto jednání, ale měl stále čas si popovídat s rodinou a přáteli a všem říct sbohem,“ líčí muž, který se o nejslavnějšího pacienta s nemocí AIDS staral.

Podle Freestonea měl Mercury jedno poslední přání, které se mu splnilo pár dní před smrtí. „Freddie zavítal 20. listopadu o patro níž, aby si naposledy prohlédl svou uměleckou sbírku. Terry (bodyguard a šofér – pozn. red.) ho snesl dolů po schodech, ale po pokojích se pak procházel sám, jen se zapřel o jednoho z nás,“ dodal komorník.

Témata: Freddie Mercury