Karel Gott (†80) byl jeho pánem! Kdo koupil Mistrovo auto?

Karel Gott 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. října 2020 14:25

O věci spojené s Karlem Gottem mají lidé neobyčejně velký zájem, což se v posledních dnech opět potvrdilo. Prodalo se totiž auto, jehož pánem býval právě slavný zpěvák. Kdo si vozidlo pořídil?

Artefakty, které během svých 80 let života vlastnil Karel Gott (†80), jsou pochopitelně mimořádně cenné. V aukcích se zdaleka neobjevují pouze obrazy jeho díly, ale kupříkladu také auta. V těchto dnech se tak prodal vůz značky Mercedes, za jehož volantem legendární zpěvák sedával.

Podle informací webu CNN Prima News se o auto ucházelo sedm lidí z celkem 5500 internetových uživatelů, kteří na inzerát narazili. Automobil nakonec získal šťastlivec, který nabídl 649 tisíc korun, což je asi o půl milionu více, než bývá u podobných vozů zvykem.

Obchodní ředitel automobiles.cz David Fleischer prozradil, že se „meďour“ prodal zájemci z Česka.„Jednalo se jednak o fanouška pana Gotta a zároveň o člověka, který měl nějakým způsobem vztah k historickým vozidlům,“ řekl dle zmíněného serveru.

Již na jaře se na jednom internetovém bazaru objevil podobný inzerát. Soukromý prodejce z Jablonce nad Nisou prodával Škodu Fabii první generace vyrobenou v roce 2001, která podle všeho patřila Mistrovi.

Témata: Karel Gott