Jak je na tom Antonín Panenka? Sportovní fanouškům se ulevilo!

Antonín Panenka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. října 2020 15:28

Sportovním a především pak fotbalovým fanouškům se dnes ulevilo. Rodina legendárního Antonína Panenky, u kterého se před pár dny potvrdila nákaza koronavirem, uvedla, že byl propuštěn z nemocnice domů.

Celou českou sportovní obec zasáhla minulý týden zpráva o hospitalizaci Antonína Panenky, autora světoznámé penalty, která v roce 1976 rozhodla o tom, že se Čechoslováci stali mistry Evropy. Přání brzkého uzdravení chodila i ze zahraničí.

Vyplatilo se! Dnes dorazila od příbuzných legendárního fotbalisty dobrá zpráva. „Tátu jsem dneska v 11 hodin vyzvedl v nemocnici a odvezl domů,“ prozradil prostřednictvím webu Bohemians jeho syn Tomáš Panenka.

Neznamená to však, že by byl slavný záložník ze všeho venku. Některé zdravotní problémy u něj přetrvávají. „Testy na covid už má naštěstí negativní, ale stále ho trápí ten zápal plic. Doktoři však uznali, že nemusí být v nemocnici a propustili ho do domácího léčení,“ dodal syn.

Klokani připomněli, že k hospitalizaci klubové legendy došlo poté, co Panenka doma opakovaně zkolaboval. Vyšetření u něj následně prokázala nákazu koronavirem a take silný oboustranný zápal plic.

Témata: Antonín Panenka