Daniel Landa se naštval na Miloše Zemana: Na Hrad poslal tento vzkaz!

Landa, Daniel

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. října 2020 15:35

Prezident Miloš Zeman opravdu rozvířil vody českého showbyznysu! Svými slovy o hladových umělcích zvedl ze židle i zpěváka Daniela Landu. Ten hlavě státu poslal velmi nevybíravý vzkaz!

Slova prezidenta Miloše Zemana pro MF Dnes o tom, že „umělci vytvořili svá nejkrásnější díla tehdy, když byli hladoví“ naštvala některé umělce. Hlasitě se ozval třeba zpěvák Daniel Landa. Hlavě státu poslal prostřednictvím sociálních sítí hodně ostrý vzkaz.

„Máte pravdu, pane prezidente. Hladoví a zoufalí umělci skutečně tvořili velmi silné písně. A potom je také jako obří sbor zpívalo statisíce hrdel těch, jak říkáte, neschopných, zkrachovalých, nezaměstnaných a hladových blbečků.“ dopálil se Landa.

Tím ale neskončil. „Ale nejsem si tak úplně jistý, zda se Vám to potom bude líbit. Přeju Vám zdraví, důstojnost a možná i trochu pokory a úcty vůči “Vašim” lidem v nouzi. Snad se to k Vám dostane,“ dodal zpěvák, který se pod vzkaz podepsal jako „Váš svobodný a hrdý občan Landa“.

Zeman se sice nechal slyšet, že slova o hladových umělcích byla jen bonmot, zároveň ale dodal, že jich nelituje. „Pokud jde o herce, tak ona tato věta, je stovky let stará. Tento bonmot jsem si nevymyslel já, tento bonmot prochází dějinami a vždycky se opakuje a opakuje a já jsem ho také jednou opakoval,“ vysvětlila hlava státu pro Blesk.

Nebyla to ale jediná část rozhovoru, která znechutila veřejně známé osoby. Ostře Zemana za jeho prohlášení, že „neschopní podnikatelé mají zkrachovat" kritizoval herec Jan Hrušínský. Jak vás již server stars24.cz informoval, šéf Divadla Na Jezerce poukázal na to, že to byl právě prezident, kdo „kvůli svým kšeftům natahal do České republiky statisíce Číňanů, teď drze poučuje, jak máme žít s čínskými chorobami a čínskými viry". 

Témata: Daniel Landa Miloš Zeman Jan Hrušínský