Petr Čtvrtníček otevřeně o covidu-19: Nemohl dýchat, v ohrožení života ale nebyl!

Petr Čtvrtníček 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. října 2020 13:23

Osobní zkušenost s obávaným onemocněním covid-19 už má za sebou také Petr Čtvrtníček, který musel být dokonce hospitalizován v nemocnici. Teď se rozhodl jít s pravdou ven a prozradit, jak na tom vlastně byl.

Petr Čtvrtníček se před časem nakazil koronavirem a naštěstí už je z nejhoršího venku. O své zkušenosti s covidem-19 nyní promluvil pro podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12. „Vím, že jsem byl hodně dlouho unavenej, což jsem přičítal práci a dojíždění,“ popsal první příznaky.

Původně se známý srandista domníval, že jen nastydl během představení. „Pak to člověka vezme do nějakých kleští a vypadá to, že je to hodně pitomá chřipka. Najednou nemůžete dýchat, jako když se topíte v sudu,“ svěřil se s tím, že on sám to podle svých slov neměl až tak dramatické.

„Měl jsem 39,7 a takové zimnice, že jsem si zavolal sanitu. Přijeli kosmonauti a odvezli mě na plicní do Motola. Tam jsem si to odležel a ulevilo se mi teda ohromně. Všude se psalo, že jsem bojoval o život. Boj o život vypadá úplně jinak,“ konstatoval herec.

Čtvrtníček dále uvedl, že s hygieniky snažil dopátrat toho, kde se nakazil. „Já myslím, že jsem to asi měl už předtím, ale že se to mohlo rozvinout kvůli tomu nachlazení. Je to možný, ale nevím, nejsem doktor,“ dodal.

Témata: Petr Čtvrtníček