Karel Gott (†80) by se obracel v hrobě! Mluvčí Aneta Stolzová SPOJENA S DEZINFORMACEMI!

Aneta Stolzová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. října 2020 11:28

Dezinformace se nevyhnou nikomu z nás. Ve společnosti se stávají stále více zakořeněné a útočí jak na běžné občany, tak například i na Karla Gotta. Ten s nimi měl za života nepříjemné zkušenosti. Co by si teď asi pomyslel, kdyby zjistil, že nepravdivé zprávy šíří na internetu zpěvačka Ilona Csáková, které zajišťuje PR služby jeho mluvčí?

Karel Gott zemřel v posledních letech několikrát. Za jeho života se totiž stávalo, že se sem tam objevila nepravdivá zpráva o jeho skonu, která se začala masivně šířit přes internet.

Někdy tyto zprávy poměrně rychle zapadly, jinde ale nabíraly na síle, až se k nim musel vyjádřit sám Karel Gott. I on se tak seznámil s tím, jakou sílu mohou mít hoaxy, fake news a dezinformace.

Přesně ty dnes šíří zpěvačka Ilona Csáková. Ta na sociální síti napsala, že si odmítá "v rámci plošného testování šťourat v hlavě špejlí, protože ti, co to nařizují jedou podle scénáře B. Gatese a WHO."

To, že odmítá desítky let starou a bezpečnou testovací metodu, kterou úspěšně používají lékaři na celém světě, je samozřejmě její právo. Dezinformace o scénáři Billa Gatese a Světové zdravotnické organizace ale nejsou ničím podložené.

"Zadruhé do mě ani do mých dětí nebude nikdo rvát žádnou vakcínu, která je ba naopak kontraproduktivní. Vy, co máte otevřené oči, víte. Nesmíte se bát chránit své děti, své zdraví, vaše životy!!!" napsala dále zpěvačka.

Problematika odmítání očkování není opět ničím novým, ačkoliv bylo v mnoha vědeckých studiích vyvráceno, že by očkování způsobovalo jakékoliv komplikace. I v tomto případě se tak jedná o minimálně zavádějící informaci.

Za PR zpěvačky je přitom podle webu Csákové zodpovědná Aneta Stolzová, kterou lidé znají především jako mluvčí Karla Gotta. Nelze předpokládat, že zmíněný dezinformační text je jejím dílem, minimálně ale spoluprací s Csákovou spojuje své jméno s šířením hoaxů a dezinformací.

Témata: Karel Gott Ilona Csáková Aneta Stolzová