Roman Vojtek pořádně naložil Praze: Jde mu o muzikály!

Roman Vojtek 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. října 2020 20:02

Roman Vojtek se na muzikálové scéně pohybuje dlouhá léta, a tak je schopen se erudovaně vyjádřit k úrovni jednotlivých představení. Málokdo by ale nejspíš čekal, že Praha z jeho hodnocení nevyjde úplně lichotivě.

Právě v době, kdy je konání muzikálových představení již od pondělí zakázáno, měl Roman Vojtek možnost lidem vysvětlit, jak se vlastně k tomuto divadelnímu oboru dostal. Na brněnskou JAMU šel totiž původně s jiným záměrem.

„Šel jsem na činohru. Tam mi řekli, že se dobře hýbu a zpívám, jestli bych nechtěl zkusit muzikálové herectví. Na přijímačky jsem šel druhý den bez přípravy,“ prozradil v pořadu Blízká setkání s tím, že nakonec zazpíval známou valašskou píseň.

Známý herec dnes nelituje, že si vybral muzikál. „Jsem rád, že jsem nešel do světa muzikálu bez průpravy na škole. Hned jsem šel do muzikálového divadla v Brně. Napsal jsem i diplomovou práci a obhájil jsem ji,“ pochlubil se.

Vojtek zároveň připustil, že se všechna představení nepovedou. „Někde je na oblastech kvalitnější (muzikál) než v Praze, protože nesází na známé tváře z televizních obrazovek,“ dodal.

Témata: Roman Vojtek