Karel Fiala (†95): Česko se rozloučilo s Limonádovým Joem!

Na posledním rozloučení s Karlem Fialou promluvil Ladislav Županič.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. října 2020 13:31

Limonádový Joe má za sebou poslední cestu. Česko se dnes navzdory koronavirové epidemii naposledy rozloučilo s hercem a zpěvákem Karlem Fialou, který zemřel o uplynulém víkendu v úctyhodném věku 95 let.

Necelý týden po jeho smrti se dnes dopoledne v krematoriu ve Strašnicích konalo poslední rozloučení s Karlem Fialou (†95), který zemřel v sobotu 3. října. Proslavila ho především role Limonádového Joea ve slavném westernově laděném filmu.

Právě píseň Sou fár, tu jú aj mej z legendární „koňské opery“, kterou viděl snad každý Čech, jej vyprovodila na jeho poslední cestě. Z kolegů dorazil na smuteční obřad třeba Ladislav Županič, který pronesl smuteční řeč.

Květinové věnce pak vedle rodiny zaslala například Herecká asociace, Hudební divadlo Karlín nebo generální ředitel České televize Petr Dvořák. „Táto, díky, bez tebe bych to nedal,“ vzkázal syn Karel. „Děkuju za krásný život,“ stálo na stuze na věnci od Fialovy třetí manželky Věry Vlkové.

Za všechny čtyři syny otci za „statečnost a nekončící optimismus“ poděkoval syn Tomáš. „Naučil jsi nás, že v životě stejně jako v ‚Limonádníkovi‘ všechno dobře skončí,“ uvedl.

Témata: Karel Fiala