Janek Ledecký zase o covidu: Šíří se tu poplašné zprávy, čísla nejsou relevantní!

Janek Ledecký (foto: Muzikál IAGO) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. října 2020 12:45

O koronaviru už se nešťastně vyjádřila i jeho dcera, olympijská vítězka Ester. Teď opět přiložil pod kotel také Janek Ledecký, který nechápe nařízení o zákazu zpěvu. Podle jeho názoru čísla nejsou relevantní, v Česku se prý také šíří poplašné zprávy.

Janek Ledecký už jednou dostal vyčiněno za svůj postoj k pandemii covidu-19, protože v očích mnoha lidí tento problém bagatelizoval. Hudebníka pochopitelně nepotěšil zákaz zpěvu, který v Česku platí stejně jako nouzový stav od pondělí.

„Myslím si, že ten zákaz je v intencích všech těchto nařízení, zákazů a pravidel. Prostě je úplně stejně nesmyslný, absurdní a hlavně není postavený na relevantních, skutečných číslech,“ prohlásil ve vysílání Frekvence 1.

Známý zpěvák dokonce argumentuje studií, kterou si podle svých slov našel. „V Británii dali dohromady 25 profesionálních zpěváků a herců a nechali je zpívat Happy Birthday. Recitoval a zpívali to, a oni jim to měřili v decibelech. No a zjistili, že mezi mluveným a zpívaným slovem není naprosto žádný měřitelný rozdíl,“ konstatoval.

Ledecký jako vystudovaný právník zvažuje další postup. „V trestním právu je šíření poplašných zpráv a není pochyb o tom, že už to tady někteří, kazatelé zběsilí, toho covidového náboženství naplnili,“ dodal s tím, že očekává tisíce žalob na stát kvůli odškodnění.

Témata: Janek Ledecký