Antonín Panenka je s covidem na JIPce: Předcházely tomu kolapsy!

Antonín Panenka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. října 2020 10:43

Ve středu informovali pražští Bohemians o tom, že legendární fotbalista Antonín Panenka musel být hospitalizován na jednotce intenzivní péče s onemocněním covid-19. Co se dělo předtím, než byl převezen do nemocnice?

Celou českou sportovní obec včera zasáhla zpráva o zdravotních potížích fotbalové mistra Evropy z roku 1976 Antonína Panenky. Legendární záložník musel leží v nemocnici na jednotce intenzivní péče, testy u něj potvrdily nákazu koronavirem.

Podle zdroje deníku Blesk bylo známému internacionálovi špatně několik dní, během nichž hodně zhubl. Ve středu pak údajně dvakrát zkolaboval a na popud obvodního lékaře byl převezen do nemocnice v Benešově, kde mu měli diagnostikovat oboustranný zápal plic.

V úterý si měl ještě Panenka volat s někdejším reprezentačním spoluhráčem Ladislavem Vízkem, který si covidem-19 také prošel. „Měl ten nezastavitelnej kašel. Tonda mi říkal, že je mu blbě a že jde na testy,“ prozradil listu olympijský vítěz z Moskvy 1980.

Panenkovi drží palce a vyjadřují podporu fotbalisté po celém světě. Již během středy se ozvali z místa jeho jediné zahraniční štace, z Rapidu Vídeň.

Témata: Antonín Panenka