Jiří Bartoška se festivalu nevzdal! Herec prozradil, jak bude vypadat!

Jiří Bartoška 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

7. října 2020 18:05

V tradiční formě se letos karlovarský filmový festival kvůli koronaviru uskutečnit nemohl, ale jeho prezident Jiří Bartoška se nevzdal. Dnes totiž oznámil, jak bude listopadová přehlídka snímků vypadat.

Pořadatelé po zrušeném řádném termínu 55. ročníku festivalu, který se měl konat v červenci, uspořádají v listopadu čtyřdenní nesoutěžní přehlídku s pořadovým číslem 54 1/2. Programový ředitel festivalu Karel Och dnes na tiskové konferenci řekl, že protagonisté Kachyňova snímku Jaromír Hanzlík i Iva Janžurová přislíbili účast na slavnostní premiéře filmu.

Pořadatelé mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary na jaře oznámili zrušení tradiční podoby festivalu kvůli pandemii koronaviru. V původním termínu festivalu se uskutečnila přehlídka Tady Vary, která se konala v 96 českých kinech. Promítalo se 16 filmů, které vybral dramaturgický tým MFF Karlovy Vary.

Ročník s pořadovým číslem 54 1/2 se uskuteční od 18 do 21. listopadu, bude se promítat 25 snímků ve čtyřech sálech. Program pořadatelé oznámí 19. října, předprodej začne 21. října, oproti běžnému festivalu se do předprodeje dostane velká část vstupenek.

Prezident festivalu Jiří Bartoška dnes uvedl, že kvůli pandemii pořadatelé ustoupili od většiny doprovodného programu a koncipují ji čistě jen jako filmovou přehlídku. Kdyby stát v jeho průběhu přistoupil k dalším opatřením, jsme připraveni reagovat tak, abychom jim vyhověli; pokud by nastala situace, že by kvůli vyhlášeným opatřením nebylo možné 54 1/2 ročník uskutečnit, jsme připraveni to respektovat, uvedl Bartoška. Doplnil, že festival i v této podobě podpoří všichni partneři, kteří ho dlouhodobě podporují.

Témata: Jiří Bartoška Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)