Antonín Panenka v nemocnici! Autor legendární penalty leží s koronavirem na JIPce!

Antonín Panenka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. října 2020 16:00 | Aktualizováno: 7. října 2020 16:55

Smutná zpráva dnes přišla z vršovického Ďolíčku. Bohemians oznámili, že klubová legenda Antonín Panenka leží na jednotce intenzivní péče v nemocnici. Známý fotbalista a mistr Evropy z roku 1976 se nakazil koronavirem.

Jedna z největších legend českého, resp. československého fotbalu bojuje o život. Antonín Panenka byl dnes ve ve vážném stavu převezen na jednotku intenzivní péče do nemocnice, kde je připojen na přístrojích. Testy u něj prokázaly nákazu koronavirem.

Fanoušky o tom informoval klub Bohemians Praha 1905, v jehož barvách odehrál většinu své veleúspěšné kariéry. „Více jeho stav zatím nebudeme komentovat. Tondo, bojuj!“ vzkázali klokani na sociálních sítích. 

Antonín Panenka byl dnes ve vážném stavu převezen na JIP do nemocnice, kde je připojen na přístrojích. Více jeho stav zatím nebudeme komentovat. Tondo, bojuj! 💚 pic.twitter.com/r49WtrxzoP

— Bohemians Praha 1905 (@bohemians1905) October 7, 2020

Panenka je autorem legendárního vršovického dloubáku, tímto způsobem exekuce pokutového kopu se proslavil po celém světě. Fotbalisté jej dodnes napodobují. V roce 1976 proměnil rozhodující penaltu ve finále mistrovství Evropy.

Za reprezentaci odehrál Panenka celkem 59 utkání a vstřelil 17 gólů, na české ligové scéně byl věrný dresu Bohemians. Závěrečná léta kariéry strávil v Rapidu Vídeň, s nímž vyhrál dvakrát rakouskou ligu a třikrát rakouský pohár.

Témata: Antonín Panenka