Karel Gott (†80) byl zase na prodej: Výsledek nemohl být překvapivější!

Karel Gott 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. října 2020 9:22

Karel Gott po sobě zanechal spoustu písní, které budou ještě dlouho vydělávat peníze jeho dědicům, ale také výtvarní díla. Obrazy se přitom často nacházejí v cizích rukou a jsou dávány na prodej. Jak to s jedním takovým dopadlo o uplynulém víkendu?

Není žádným tajemstvím, že Karel Gott (†80) se kromě hudby věnoval také výtvarnému umění. Právě do dní následujících po prvním výročí jeho odchodu načasovali aukci jednoho z jeho obrazů s názvem Milenci ve sprše.

Nedělní dražby v pražské výstavní síni Mánes se zúčastnilo na 200 lidí, v nabídce byl Mistrův obraz z roku 1998, který neznámá osoba nabídla k prodeji ze soukromé sbírky. S výsledkem ale prodávající nejspíš spokojen nebyl.

Jak totiž uvedl web stanice CNN Prima News, výtvarné dílo vytvořené legendárním zpěvákem se prodalo za nad očekávání nízkou cenu, a to konkrétně za tu vyvolávací, která činila 295 tisíc korun.

Nešlo přitom o první obraz z dílny Karla Gotta, který byl od jeho skonu na prodej. Na jaře se plátno věnované prezidentu Havlovi v internetové aukci prodala za 1,2 milionu korun. Tentokráte stačil kupci výrazně menší obnos.

Témata: Karel Gott