Karel Gott (†80): Fanoušci budou mít další možnost si ho připomenout!

Karel Gott 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. října 2020 18:10

Letošní říjen se nese ve znamení vzpomínání na legendárního zpěváka Karla Gotta. Jeho věrní fanoušci dostanou díky televizním obrazovkám další možnost si ho připomenout. Co se chystá?

Ve čtvrtek uplynul rok od smrti Karla Gotta (†80) a v souvislosti s tím se objevují díla, která ho mají připomenout. Kromě snímku Karel, který v říjnu vstoupí do kin, vznikne i celá dokumentární série, v níž bude mít legendární zpěvák své místo. 

Pokračování cyklu PopStory nabídne šest nových dílů o zákulisí české a československé populární hudby od 50. let 20. století do začátku současného století. První díl s názvem Písně a slova se na ČT art objeví 11. října.

"Mohli jsme čerpat i ze starších rozhovorů, neboť řada zpovídaných již nežije," sdělil scenárista Aleš Opekar. Mezi zmiňované patří třeba právě Karel Gott, ale také Karel Štědrý nebo Eva Pilarová.

Tehdejší dobu komentují například Jiří Suchý, Ladislav Štaidl, Josef Laufer, Jožo Ráž, Helena Vondráčková, Marta Kubišová, Marie Rottrová, František Janeček, Karel Vágner nebo hudební publicisté Josef Vlček s Jiřím Černým.

Témata: Karel Gott Hudba