Zemřel Martin Havelka (†62)! Smrt brněnského herce oznámil Hřebejk!

Martin Havelka (vlevo) a producent Ondřej Zima

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. října 2020 10:31

Smutná zpráva dorazila v posledních hodinách z Brna. Ve věku 62 let zemřel herec Martin Havelka, který se dlouhá léta pohyboval na tamní divadelní scéně. O jeho skonu informoval režisér Jan Hřebejk.

Českou hereckou obec zasáhla v závěru pracovního týdne smutná zpráva. Režisér Jan Hřebejk v pátek na twitteru informoval o úmrtí známého herce, kterého sám několikrát obsadil do svých děl.

„Smutná zpráva z Brna, zemřel skvělý herec Martin Havelka,“ oznámil zprávu, které soudě podle komentářů pod příspěvkem mnoho lidí nechtělo věřit. Moc podrobností k tomu, co se stalo, známý filmař neposkytl.

Smutná zpráva z Brna, zemřel skvělý herec Martin Havelka. Než se z Maňány stal Dunaj, se kterým zpívala Iva Bittová, viděl jsem je s Martinem na Kladně a nikdy na to nezapomenu. Točili jsme spolu Učitelku nebo Rédla, při jiném natáčení měl nezaviněnou autonehodu.. Ach jo, sbohem

— Jan Hřebejk (@JanHrebejk) October 2, 2020

„Než se z Maňány stal Dunaj, se kterým zpívala Iva Bittová, viděl jsem je s Martinem na Kladně a nikdy na to nezapomenu. Točili jsme spolu Učitelku nebo Rédla, při jiném natáčení měl nezaviněnou autonehodu… Ach jo, sbohem,“ dodal Hřebejk.

Havelka prošel řadou brněnských divadel, byl členem souboru Husy na provázku i činohry tamního Národního divadla. Během své kariéry se dočkal dvou nominací na cenu Thálie.

Témata: Martin Havelka úmrtí Jan Hřebejk