Tomáš Klus zemřel? Internetem koluje otřesný hoax, celebrity jsou v šoku!

Tomáš Klus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. října 2020 13:12

Hodně nepříjemné starostí má teď rodina Tomáše Kluse. Po internetu koluje zpráva, podle které písničkář zemřel při autonehodě. Sám Klus se ale vzápětí ozval, že jde jen o ohavný hoax. Přesto zpráva vyděsila mnoho lidí nejen z hudební branže!

„V nedožitých 34 letech zemřel česká hudebník Tomáš Klus“, píše se v titulku zprávy, kterou jako by zveřejnil server iDnes.cz 30. listopadu. Zpráva je ovšem falešná a na zpravodajském serveru nikdy nevyšla, někdo ji ale přesto začal po internetu šířit jako printscreen.

Podle textu na obrázku zprávu o úmrtí oznámila na facebooku Klusova žena Tamara. Ani to ale není pravda. „Opravdu bych ani největšímu nepříteli nepřála vyvracet světu smrt vašeho nejmilovanějšího člověka, kterou jsem ještě ke všemu údajně oznámila na FB já sama,“ okomentovala fake na instagramu Tamara Klusová.

Ještě teď jí je ze všeho zle. „Mám z toho husí kůži ještě teď. Hyenismus nejhrubšího kalibru... Už nemůžou napsat větší dno, než pohřbít člověka zaživa… Ale kluci, holky - karma existuje.… Tomu věřte. Mír a lásku všem,“ vzkázala fanouškům i autorovi hoaxu Klusová.

Na zprávu zareagoval i sám údajně mrtvý Tomáš Klus. „Tohle je “legrace” nějakého mladíka z Twitteru, kterou od rána řešíme s příbuznými, s kamarády i fanoušky, kterým to moc legrační nepřišlo.. Sdílelo se to tak rychle a tak mohutně, že jsem neřešil odkud vítr vane a hlavně chtěl situaci uklidnit, uvést na pravou míru,“ vysvětluje zpěvák na sociálních sítích.

Zpráva vyděsila nejen fanoušky, ale i řadu známých osobností. „Ježíši já se lekl! Live long and prosper!“ vzkázal Klusovi zpěvák Matěj Ruppert. „Fuj, já se poblila málem, to je děsný...to nejde nechat být...fuj,“ zděsila se herečka Mahulena Bočanová. „No to je tedy.... budeš dlouho žít!!!“ podpořila zpěváka také Dagmar Havlová.

Podpory se dočkala i Tamara, „Pevné nervy Tami, tohle je hardcore,“ napsal jí Mahulena Bočanová. „Mně se na chvíli opravdu zastavilo srdce. To je tak hrozné. Objímám vás a posílám i svůj díl úlevy a radosti z toho, že to byl jen hnusný, hloupý a krutý žert,“ zděsila se Iva Pazderková. „Tam, nevím sice o co jde, ale jsi přítelkyně, tak za Tebou stojím,“ přidala se Dagmar Havlová.

Témata: Tomáš Klus Tamara Klusová hoax Mahulena Bočanová Iva Pazderková Matěj Ruppert Dagmar Havlová