Ivana Gottová to v sobě rok dusila: Upřímné přiznání o pláči i kritice!

Karel Gott s manželkou Ivanou 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. října 2020 9:22 | Aktualizováno: 2. října 2020 11:45

Dnes je to rok, co odešel zpěvák Karel Gott, kterému až do poslední chvíle stála po boku jeho žena Ivana. Vdova v těchto dnech na novinářské projekci filmu Karel překvapila přítomné upřímnou zpovědí, ve které přiznala pláč i kritiku. Řekla toho však ještě mnohem víc.

Ivana Gottová uvedla, že na konci roku 2017 vstoupila manželovi do života opět vážná nemoc. Karel Gott (†80) si podle jejích slov uvědomoval, že už má omezené množství času. „Naučili jsme se společně radovat z každého dalšího dne, žít pouze a jenom přítomností,“ napsala dle webu blesk.cz.

Vdova připomněla, že zpěvák začal opravdu intenzivně pracovat na autobiografické knize a dokumentárním filmu. „Vím, že mu záleželo na to, aby vznikl pravdivý film nejen o jeho práci, ale i o krásných a harmonických vztazích v naší rodině. Naproti tomu já jsem si vždycky své soukromí úzkostlivě chránila a vysloužila si za to mnohdy kritiku,“ svěřila se.

Gottová svolila kvůli osobě režisérky Olgy Špátové i přání svého muže. „Věděla jsem, že Karlovi záleží na tom, aby se mohl svým příznivcům pochlubit šťastnou rodinou. A tak jsme kameru nechali nahlédnout více do našeho soukromí,“ popsala.

„Během natáčení Karlovi často nebylo dobře, ale snažil se režisérce vyjít vstříc ve všech jejích nápadech. O to víc mi trhalo srdce, když se mnohé záběry nakonec nepoužily. Stálo ho to úsilí a přemáhání, ale moc chtěl, aby ve filmu bylo vše, co měl na srdci. Vystřihané scény jsem upřímně oplakala, ale nedalo se nic dělat,“ prozradila vdova.

Filmaři se dle ní stali téměř součástí rodiny a byli svědky emočně vypjatých situací. „Na nic jsme si nehráli, nic jsme nepředstírali, jen žili svůj život den za dnem. Kameru jsme často vůbec nevnímali. Nelituji, že jsme si Olgu pustili tak blízko k tělu a odhalili naše niterné pocity veřejnosti,“ pokračovala dvojnásobná maminka.

I Gottův přístup se od prvního dokumentu, který se Špátovou natočili, změnil. „Karel přistupoval k natáčení s naprostým klidem a nechal se točit i v situacích, se kterými by deset let zpátky jenom těžko souhlasil… Chtěl, aby jeho příběh byl pravdivý. A hlavně ne nuda,“ konstatovala Gottová.

„Tvořivost a touha vše dotáhnout do zdárného konce ho držely nad vodou. Záleželo mu na tom, aby film i kniha byly jeho životními díly. Aby byly zachyceny jeho úspěchy nejenom u nás, ale i v zahraničí. Jsem šťastná, že se to podařilo, a že divák, který třeba ani nebyl manželův fanoušek, možná až díky našemu filmu pochopí, že Karel byl fenomén, jaký u nás neměl obdoby,“ dodala.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott