Eva Pilarová (†80): Rodné Brno na zpěvačku konečně zavzpomínalo!

Eva Pilarová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. září 2020 9:48

Od odchodu Evy Pilarové uplynulo půl roku, ale i kvůli koronavirové epidemie probíhají některé vzpomínkové akce až s velkým odstupem. Jedna taková proběhla v tomto týdnu v Brně.

Eva Pilarová (†80) zemřela v polovině března, kdy už se zaváděla opatření proti šíření koronaviru, a tak se smutečního obřadu mohl zúčastnit jen omezený počet lidí. S odstupem času se pak na pražském Strahově konala zádušní mše.

Faktem však je, že legendární zpěvačka byla rodačkou z Brna, kde na ní pochopitelně chtěli také zavzpomínat. Učinili tak až více než šest měsíců po jejím odchodu, v úterý se totiž lidé sešli v římskokatolickém farním kostele svatého Tomáše.

Na další zádušní mši se tam dle webu blesk.cz sešly tři desítky lidí, pochopitelně nechyběl vdovec Jan Kolomazník. Dorazil také kamarád a kolega Pilarové, zpěvák Jiří Helán. Naopak neúčast dvou příbuzných moc lidí nepřekvapila.

Nepřišel jediný syn Milan Pilar, o kterém je známo, že se na veřejnosti téměř vůbec neukazuje. Chyběla i maminka zpěvačky Františka Bojanovská, která v létě oslavila již 105. narozeniny.

Témata: Eva Pilarová