Jiří Menzel (†82): Už tenkrát mu šlo o život! Mohlo to skončit špatně, říká herečka!

Češi se loučili s Jiřím Menzelem. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. září 2020 21:41

Na začátku září nás opustil legendární režisér Jiří Menzel, s nímž se před kamerou potkala Dagmar Bláhová. Herečka, která později žila v zahraničí, zavzpomínala na chvíli, kdy šlo slavnému filmaři o život. Přitom to bylo celkem nevinné.

V pátek měli lidé možnost se v pražském Rudolfinu naposledy rozloučit s legendárním Jiřím Menzelem (†82). Méně propíranou kapitolou jeho profesního života je herectví. Zahrál si třeba ve filmu kolegyně Věry Chytilové Hra o jablko.

V něm si s ním zahrála Dagmar Bláhová, která se později provdala do Austrálie, kde dlouhá léta žila. Slavný režisér ji tam jednou přijel navštívit. Tehdy pozvala domů i známého kritika, který chtěl držitele Oscara osobně poznat.

Jak ale herečka prozradila, málem tehdy došlo k nepříjemné události. „Kamarádka u mě vařila večeři a přitom se jí rozbil tác, na kterém pekla maso,“ uvedla v rozhlasovém pořadu Blízká setkání.

„Jirka při jídle najednou vytřeštil oči, sáhl si do pusy a vytáhl střípek. Já jsem zbledla, ale on jako velký elegán jen potichu střep na kraj talíře. Mohlo to dopadnout moc špatně, ale on se zachoval jako diplomat,“ prozradila Bláhová.

Témata: Jiří Menzel