Basiková chce covid a našla zastání: Jste hlupáci, ozval se Hřebejk!

Jan Hřebejk. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. září 2020 16:12 | Aktualizováno: 22. září 2020 13:33

Bára Basiková si moc fanoušků nezískala, když se rozhodla lidem sdělit svůj názor na současnou situaci s koronavirem. Nakonec se ale objevil člověk, který se jí zastal.

Bára Basiková v minulém týdnu pobouřila mnoho lidí, když zlehčovala hrozbu, kterou představuje onemocnění covid-19. „Tajně si přeju, abych už ten kovid taky chytla a už to měla za sebou. Já chci kovid!“ napsala mimo jiné.

Někteří diskutující se do ní na facebooku pustili, samozřejmě se našli i lidé stejného názoru. Zastání se na twitteru dočkala také od Jana Hřebejka. „Teď Bára Basiková a na jaře třeba Jan Hrušínský schytali posměch a kritiku za statusy vyjadřující zoufalost nad restriktivními opatřeními, na které doplácí možnost jejich práce,“ uvedl.

„Jsem přesvědčen, že si většina jejích kritiků, pro něž je kultura ‚nadstavba‘, ‚dotovaná snoby‘ apod., vůbec neumí představit, v jaké situaci se stovky výkonných umělců a jejich rodiny ocitly,“ konstatuje slavný režisér.

Na závěr přiznal, že se sám potkává s lidmi, kteří situaci nechápou. „Už točíš, ptají se i mě naivně přátelé… A všichni, kdo těm – mnohdy špičkovým – umělcům přejí ‚pracák‘, jsou hlupáci,“ dodal Hřebejk.

Témata: Jan Hřebejk Bára Basiková