Karel Gott (†80): Bude to rok… Tohle se dělo po jeho smrti!

Hrob Karla Gotta 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. září 2020 13:59

V říjnu, který začíná už za pár dní, si bude Česko připomínat Karla Gotta. Lidé tehdy uctili jeho památku na Bertramce či Žofíně, po smrti zpěváka však bylo nutné vyřešit i další záležitosti.

Již za několik dní uplyne rok od úmrtí legendárního Karla Gotta (†80). Ještě všichni máme v paměti scény z loňského října, kdy byly ulice v samém centru Prahy plné lidí, kteří se chtěli s Mistrem naposledy rozloučit.

Pozůstalí nejprve pochopitelně zařizovali pohřeb a s ním spojené záležitosti, jak ale nedávno přiznala Ivana Gottová, pak začala práce na dalších projektech. Vdova dle svých slov manželovi slíbila, že autobiografickou knihu dotáhne obrazově a graficky do takové podoby, se kterou by se „ztotožnil a byl spokojen do posledního detailu“.

Gottová nedávno v rámci oznámení, že vydání publikace se odkládá na březen příštího roku, prozradila, co se dělo po smrti legendárního zpěváka, který podlehl závažné nemoci, konkrétně akutní leukémii.

„Po manželově odchodu jsem při třídění archivu nalézala další a další vzácné artefakty a doklady, o kterých jsem okamžitě věděla, že by v knize neměly chybět, a ze kterých, pevně věřím, budou mít manželovi fanoušci radost minimálně stejnou, jako mám já,“ uvedla vdova.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová