ŠOK na projekci filmu o Gottovi (†80): Nečekaný útěk ze sálu!

Karel Gott 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. září 2020 8:50 | Aktualizováno: 19. září 2020 15:15

V pátek se v rámci festivalu poprvé promítal film Karel o slavném zpěvákovi, který vstoupí do kin v polovině října. Pro některé diváky byl ale pohled na záběry nepříjemný. Kdo snímek nedokoukal až do konce?

V rámci včera zahájeného filmového festivalu Febiofest měl předpremiéru dokument o zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi (†80), od jehož smrti uplyne za několik dní jeden rok. Během uplynulých dvanácti měsíců se snímek podařilo dokončit.

Prvnímu promítání předcházelo předání ceny Kristián za celoživotní přínos kinematografii do rukou legendární Ivy Janžurové, která byla zpěvákovou vrstevnicí. Pochopitelně se dobře znali.

Není tedy divu, že předem avizovala jednu věc. „Jdu si sem pro nějakýho panáčka, sošku nebo nevím, co přesně. Teď mě rozplakali kvůli Karlovi Gottovi, nevím, jestli na ten film vůbec půjdu, špatně to snáším. Kapesníčky mám,“ řekla webu blesk.cz.

Podle informací zmíněného serveru se obavy vyplnily, legendární herečka údajně z kinosálu utekla, protože se na dokument o mnohonásobném Slavíkovi nemohla dívat.

Témata: Karel Gott Iva Janžurová